Strogo pravilo i tačan datum kada treba zameniti letnje gume zimskim ne postoji. Poznato je da se zimske gume montiraju obično u oktobru, kada temperature padnu ispod +7 Cº. Isto pravilo važi i u obrnutom smeru, u proleće, kada prosečne dnevne temperature prelaze +7 Cº, vreme je za letnje gume.

Mnogi su već naučili da je bolje imati dva seta guma, zimski i letnji. Kada su gume montirane na felne zamena je brza i jednostavna, možete to uraditi i sami ili na osnovu preporuke kod vulkanizera. Sigeria u ponudi ima sve vrste guma za Vaš auto i to po veoma povoljnim cenama uz opciju odloženog plaćanja.

Ako imate jedan set felni gume moraju biti skinute s felne, kako bi se izvršila montaža. To obično zahteva promenu ventila, balansiranje i veće troškove tako da se morate obratiti vulkanizeru.

Kada su u pitanju gume za automobile, Sigeria Group ima u ponudi brendove TAURUS, MATADOR, KAMA i SAVA.

Često se na našim putevima zimske gume vide na automobilima i usred leta kad im vreme nije tvrde sa portala za gume. Ne treba smetnuti s uma da su zimske gume konstruisane za zimskim uslove, da bolje prianjaju na snegu i ledu, imaju mnogo više sitnih lamela, mekše su, a to znači da na višoj temperaturi neće dugo trajati. Zimske gume imaju veći otpor kotrljanja na suvim, toplim putevima što skraćuje njihov životni vek, a s povećanjem temperature gube prianjanje.

Zimske gume imaju veliki broj blokova gazećeg sloja i sitnih lamela da bi dobile elastičnost na temperaturama ispod nule. Na toplom vremenu to je kontraproduktivno jer kako se guma okreće blokovi su pritisnuti na podlogu i gume se više zagrevaju. Lamele se otvaraju i zatvaraju kada su u kontaktu s podlogom i stvarjau veću toplotu, a poznato je da je toplota najveći neprijatelj guma.

Zato savet je da zamenite gume i koristite isključivo u zimskom periodu zimske, jer je to neophodno, već i radi vaše bezbednosti. Slobodno nas kontaktirajte i naš tim je tu za vas.